Ave Maria, ora pro nobis peccatoribus!

Ave Maria, ora pro nobis peccatoribus! • • • • •

U podlozi ovog bloga: moj rad - mural sa motivima podravskih vinograda u vinogradu obitelji dr. Marijana Jergovića u Aršanju (reljef: beton + boja).


srijeda, 15. svibnja 2013.

Nekoliko novih-starih razglednica

Pitomača 1963.sa krova jedne kuće na raskršću današnje Gajeve ulice i odvojka prema pitomačkom groblju. Foto "Begović" Pitomača.
Pitomača 1964. • Pogled prema župnoj crkvi svetog Vida sa početka Ulice braće Radića. U pozadini desno vidi se nekada najpoznatija i najljepša zgrada tzv. "Izica" koja je srušena krajem 1960-ih godina (ugao Gajeve i Trga kralja Tomislava).


Nema komentara:

Objavi komentar

Izvrstan prikaz prastare kineske legende o nimfi iz rijeke Lou gdje su u rukopisu od prije tisuću i više godina naslikana stabla ginka! Možda je ovo neobićno, međutim ginko u Hrvatskoj raste već više od 230 godina - prema tome važno je predstaviti ovu izvanrednu obradu navedene legende, odnosno pjesme ! SJAJNO! Ovakva je priča: "Nimfa rijeke Lou (Luo)" - kopija originalnog slikovnog prikaza iz oko 1100. godine (dinastije Song) pjesme kineskog pjesnika Cao Zhi (192-232. g. prije n. e.) - je u podlozi ovog spota. Stara kineska pjesma govori o susretu, razmišljanjima i nemogućoj ljubavi pjesnika sa nimfom kineske rijeke Lou (Luo). Na slici su u više navrata prikazana stabla ginka. To je pjesma poznata pod originalnim nazivom "LuoShenFu". Originalni i najstariji slikovni prikaz iste pjesme potječe iz 4. stoljeća kineskog slikara-pjesnika Gu Kaizhi-a (cca.344-405. g.). U ovom video-foto spotu prikazana je ta pjesma na moderan način - digitalno obrađena. Watch and listen!